Käytämme sivustollamme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen sekä kävijäliikenteen tilastoimiseen. Voit hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön.

Blogi & uutiset / Tavaramerkit

Anne-Nyström-Tavaramerkit-ECTA

ECTA 2024: Mistä tavaramerkkialalla puhutaan juuri nyt?

Lakimiehemme Anne Nyström osallistui vastikään tavaramerkkialan tärkeimpään vuosittaiseen ammattilaistapahtumaan Euroopassa eli ECTA-konferenssiin. Tuomisina hän listasi keskeisiä huomioitaan teemoista, joista tavaramerkkialan ammattilaiset ja brändinhaltijat tällä hetkellä keskustelevat: ”vihreät” ympäristöväittämät, tekoälyn IPR-haasteet, eläintavaramerkkien epäjohdonmukainen oikeuskäytäntö sekä keinot taistella jäljittelijöitä vastaan.

Lue lisää
Maria-Puronvarsi-brändioikeudet-tavaramerkit

Case BIG MAC muistuttaa tavaramerkin käyttönäytön tärkeydestä osana brändioikeusstrategiaa

Mitä brändinhaltijat voivat oppia yhdysvaltalaisen pikaruokaketju McDonald’sin ja irlantilaisen Supermac’sin välisestä tavaramerkkiriidasta? Myös laajasti tunnettu ikoninen tavaramerkki voi menettää palan suojastaan, ellei brändinhaltija pysty toimittamaan riittävän laadukasta näyttöä sen todellisesta käytöstä kaikille rekisteröinnin kattamille tuotteille ja palveluille.

Lue lisää
Tavaramerkkiloukkaukset-sosiaalinen-media

Tavaramerkin käyttö ja hallinta sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa tavaramerkki voi altistua loukkauksille, jotka heikentävät sen erottamiskykyä ja brändin mainetta, kirjoittaa blogissaan lakiharjoittelijamme Ida Kemppainen. Hän nostaa esiin kolme esimerkkiä tavaramerkkien luvattomasta käytöstä: hashtagit, käyttäjätunnukset ja toisen tavaramerkkiin sekoitettavissa olevat sisällöt.

Lue lisää
Rekisteröity-tavaramerkki-vakiintunut-tavaramerkki

Rekisteröi tavaramerkkisi – vakiintumiseen ei kannata luottaa

[Brändioikeudet-blogisarjamme 7. osa] Yksinoikeus tavaramerkkiin voi syntyä rekisteröinnin ohella toisinaan myös tavaramerkin pitkäaikaisen käytön kautta, mutta edellytykset vakiintumiselle ovat käytännössä erittäin tiukat. Brändioikeusasiantuntijamme Jani Kaulo ja Maria Puronvarsi muistuttavat, että rekisteröinnin tulisi aina olla ensisijainen keino tavaramerkin suojaamiseksi.

Lue lisää
tavaramerkki-erottamiskyky

Mitä tarkoittaa tavaramerkin erottamiskyky ja miksi se on tärkeä?

[Brändioikeudet-blogisarjamme 6. osa] Päätettäessä yritykselle käyttöön otettavasta uudesta brändinimestä on aina syytä miettiä, onko kyseinen tavaramerkki erottamiskykyinen vai kuvaileva. ”Vain erottamiskykyiset tavaramerkit voidaan rekisteröidä eli vain niihin voi saada yksinoikeuden”, sanoo Jani Kaulo.

Lue lisää