REACT Annual Assembly -hybriditapahtuma Hollannin Amsterdamissa 7.-8.4.2022 keräsi pitkästä aikaa yhteen myös fyysisesti ison joukon tuoteväärennöksiä vastaan taistelevan kansainvälisen yhteisön jäseniä eri puolilta maailmaa. Maria Puronvarsi osallistui tapahtumaan Kaulo & Partnersin edustajana ja REACTin virallisena yhteistyökumppanina Suomesta. 

REACTin (The Anti-counterfeiting Network) jäsenet ovat globaaleilla markkinoilla toimivia brändinhaltijoita, jotka ovat halunneet yhdistää voimansa taistelussa tuoteväärennöksiä ja brändioikeuksiensa loukkauksia vastaan. REACT tarjoaa brändinhaltijoille tehokkaan väylän puuttua oikeuksiensa loukkauksiin eri maissa REACTin paikallisen kumppaniverkoston avulla.

Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuului vuosikokous, asiantuntijapuheenvuoroja sekä tavaramerkinhaltijoiden ja asiantuntijoiden välisiä tapaamisia. Tämän vuoden teemana oli Smart Solutions in Anti-Counterfeiting Strategies. Erityishuomiota saivat myös esimerkiksi tavaramerkkien siirtyminen virtuaaliaikaan ja metaverseen sekä yhä kasvavana ilmiönä tuoteväärennösten yleistyminen myös sosiaalisen median alustoilla ja erilaisissa sovelluksissa, verkkokauppojen ja huutokauppasivustojen ohessa. 

”Strategian merkitys korostuu myös tuoteväärennösten vastaisessa työssä. On tärkeää, että yrityksillä on brändioikeusstrategia, jossa on jo etukäteen mietitty, miten omia brändioikeuksia myös valvotaan ja miten niitä puolustetaan. Väärennetyt tuotteet ja brändioikeuksien loukkaukset ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoon, joten online-valvonnan merkitys ja reagointi online-loukkauksiin korostuvat jatkossa yhä enemmän”, Maria Puronvarsi sanoo.

Verkostoituminen ja tapaamiset brändinhaltijoiden kanssa parasta antia

Tapahtuman parasta antia olivat Marian mukaan tapaamiset eri toimialoja edustavien globaaleiden brändinhaltijoiden kanssa sekä keskustelut eri maiden REACT-yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Tällä alalla luotettava kumppaniverkosto on erittäin tärkeä, ja henkilökohtaiset kontaktit rakentavat keskinäistä luottamusta ja sujuvoittavat käytännön yhteistyötä.”

”Ehdin tavata myös monia brändinhaltijoita sekä BtoB että BtoC -toimialoilta, joiden brändioikeuksien loukkauksiin liittyviä asioita olemme kollegani Jani Kaulon kanssa hoitaneet vuosien mittaan Suomen markkinoilla jo ennen Kaulo & Partnersin perustamista.”

Kaulo & Partnersista tuli REACTin virallinen yhteistyökumppani marraskuussa 2021. Yhteistyö REACTin ja globaaleiden brändinhaltijoiden edunvalvojana Suomen markkinoilla jatkuu nyt entistä tiiviimpänä. Aktiivisia toimeksiantoja on tällä hetkellä käynnissä esimerkiksi kulutuselektroniikan, autoteollisuuden ja urheilutapahtumien toimialoilla.

Kaulo & Partners edustaa tuoteväärennösasioissa maailman merkittävimpiä brändinhaltijoita

REACTin yritysjäseninä on tällä hetkellä yli 315 brändinhaltijaa, jotka edustavat eri toimialoja.

Kaulo & Partners auttaa maailman merkittävimpiä brändinhaltijoita tuoteväärennöksiin liittyvissä juridisissa toimissa Suomessa. Tuoteväärennösten vastaiset toimet kattavat tullivalvonnan lisäksi myös erilaisten kauppojen, myymälöiden, tapahtumien sekä internetin suomalaisten huutokauppa- ja myyntisivustojen tutkimus- ja valvontatoimenpiteitä sekä testiostoja väärennösten tunnistamiseksi. Brändioikeuksien loukkaustapauksissa lähetämme kieltokirjeitä oikeuksien loukkaajille tuoteväärennösten saamiseksi pois markkinoilta. Tarvittaessa puolustamme asiakkaidemme brändioikeuksia tuomioistuimissa.