Mitkä ovat brändinhaltijoiden keinot torjua brändioikeuksien laitonta hyödyntämistä ja voittovarkauksia? Miten voit ennakoida ja hallita laittomaan kauppaan liittyviä piiloriskejä kansainvälisessä liiketoiminnassasi? Miten suojaat ja puolustat brändisi eheyttä ja mainetta? Miten toimit, jos brändioikeuksiasi loukataan tai kumppanisi rikkoo sopimuksia? Miten kasvatat brändisi arvoa pitkäjänteisesti?

Kaulo & Partners ja CTurva järjestävät kevään aikana kolmen webinaarin sarjan, joka on suunnattu erityisesti kansainvälisille markkinoille tähtääville tai siellä jo toimiville pk-yrityksille. Nostamme esiin tärkeitä ennakoivia toimenpiteitä laittoman kaupan torjuntaan, liiketoimintariskien hallintaan ja brändiarvon kasvattamiseen.

Osallistumalla kaikkiin osioihin saat kokonaisvaltaisen käsityksen juridisesta, teknisestä ja hallinnollisesta keinovalikoimasta, jonka avulla voit kehittää yrityksesi vastustuskykyä ja sisäisiä toimintamalleja laittoman kaupan riskejä vastaan. 

Laittomaan kauppaan liittyvillä liiketoimintariskeillä on monia ilmenemismuotoja kuten tuoteväärennökset, laiton alihankkijavalmistus, varastetuilla tai laatuhylätyillä tavaroilla käytävä kauppa, myyntipakkausten sisältöjen vaihtaminen, brändikaappaukset, sopimusrikkomukset, tuotekopiointi tai vaikkapa tavaramerkin luvaton käyttö.

Webinaari 1: Pe 25.3.2022 klo 9–10, Laiton kauppa Ι Sopimukset 

  • Kokonaisvaltaisempaa ajattelua peliin! Tuoteväärennösten reaktiivisesta torjunnasta oman liiiketoiminnan resilienssin kasvattamiseen Ι Kari Rönkkö, CTurva
  • Miten estät sopimusten avulla laittoman kaupan riskejä kansainvälisessä kaupassa Ι Jani Kaulo, Kaulo & Partners
  • Mitkä ovat keskeiset turvallisuusvaatimukset sopimuksissa Ι Marja-Liisa Kankaala, CTurva

Webinaari 2: Pe 22.4.2022 klo 9–10, Laiton kauppa Ι Auditointi ja reagointi

  • Kartoita yrityksesi turvallisuusriskit – auditoi myös keskeiset kumppanisi Ι Pentti Härkönen, CTurva
  • Miten toimin, jos kumppani ei noudatakaan sopimuksia? Ι Jani Kaulo, Kaulo & Partners
  • Käytännön esimerkkejä ja havaintoja opeiksi laittoman kaupan torjunnassa Ι Kari Rönkkö, CTurva

Webinaari 3: Pe 20.5.2022 klo 9–10, Laiton kauppa Ι Teknologia, valvonta ja johtaminen

  • Miten laitonta kauppaa voi torjua tuotesuojausteknologioiden avulla? Ι Kari Rönkkö, CTurva
  • Globaali markkinavalvonta, kopiotuotteet ja tavaramerkkiloukkaukset Ι Maria Puronvarsi, Kaulo & Partners
  • Tarvitaanko liiketoiminnan ja brändin suojaamiseen supersankareita – vai riittäisikö ennakointi ja toimintamallien kuntoon hiominen? Ι Marja-Liisa Kankaala, CTurva

ILMOITTAUTUMISET

Webinaareihin osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu kotisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta täällä ja kirjoita viestikenttään, mihin webinaariosioihin osallistut. Lähetämme sinulle kunkin webinaarin osallistumislinkin muutama päivä ennen tilaisuutta.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös esittää asiantuntijoillemme kysymyksiä, joihin vastaamme webinaarissa. Voit olla meihin yhteydessä myös sähköpostilla kp@kaulopartners.fi.

Asiantuntijoina webinaareissa:

Jani Kaulo

Jani Kaulolla on pk-yritysneuvonnan kokemusta 17 vuotta: asianajajana, IPR-lakimiehenä, tavaramerkkiasiamiehenä ja yrittäjänä. Hänellä on vahvaa osaamista yritysten kansainvälistymiseen liittyvässä brändinsuojauksessa ja kaupallisissa sopimuksissa. Kansainvälisen kokemuksensa ansiosta hän on Suomen johtava asiantuntija brändien suojaamisessa Kiinassa. Yrittäjätaustansa koulimana Jani Kaulo tunnetaan käytännönläheisenä lakimiehenä, jolle juridiikka on väline tukea yritysten liiketoimintaa ja poistaa kaupan esteitä kansainvälisillä markkinoilla.

Maria Puronvarsi

Maria Puronvarsi on erikoistunut brändien suojaamiseen ja puolustamiseen sekä tavaramerkkistrategioiden luomiseen yritysten brändien arvon kasvattamiseksi ja haasteiden ennaltaehkäisemiseksi kansainvälisillä markkinoilla. Marian osaamisalueita ovat myös tuoteväärennökset, sopimukset, epäreilu kilpailu, markkinointioikeus ja muotioikeus.

Kari Rönkkö

Kari Rönkön erityisosaamista ovat brändien, tuotteiden ja toimitusketjujen suojaus laittoman kaupan riskeiltä, tekninen tuotesuojaus (ml. SaaS-perusteinen tuoteserialisointi), brändinsuojaus, tuoteseuranta ja jäljitys, markkinavalvonta ja viranomaisyhteistyö. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus teollisuudesta (Nokia) sekä yli 10 vuoden kokemus yritysturvallisuuskonsulttina.

Marja-Liisa Kankaala

Marja-Liisa Kankaala on yritysturvallisuusasiantuntija, jolla on yli 18 vuoden kokemus yritysturvallisuudesta turvallisuusasiantuntijana sekä turvallisuuspäällikkönä. Hän on työskennellyt pitkään mm. Nokiassa. Hänellä on osaamista, miten henkilöstöä, tietoa, omaisuutta ja liiketoimintaa voidaan suojata. Hänellä on paljon myös käytännön kokemusta erilaisista tilanteista, miten riskejä voidaan arvioida sekä tietoutta, miten yrityksen turvallisuuskulttuuria voidaan parantaa. 

Pentti Härkönen

Pentti Härkösellä on vahva, yli 20 vuoden kokemus yritysturvallisuudesta turvallisuusasiantuntijana sekä turvallisuuspäällikkönä. Hänellä on tietojärjestelmä- ja tietohallintokokemusta kahdeksan vuotta. Hän on työskennellyt kuntasektorilla, Nokiassa ja Nokia Siemens Networksissä, Suomessa ja ulkomailla mm. Aasiassa. Hänellä on osaamista yritysturvallisuuden kaikista osa-alueista. Hänellä on myös käytännön kokemusta, miten henkilöstöä, tietoa, omaisuutta ja liiketoimintaa voidaan suojata. Hänellä on vahva turvallisuusauditointi kokemus, erityisalana logistiikkaturvallisuus ja alihankkijoiden turvallisuusvaatimukset.