Business Finlandin myöntämän Innovaatiosetelin haku avautuu jälleen 16.1.2023. Samalla sen arvo nousee aiemmasta 5 000 eurosta 6 000 euroon. Mikäli brändinsuojaus on ajankohtaista yrityksessäsi ja haluat saada tarjolla olevista julkisista rahoituksista parhaan hyödyn irti, brändinsuojaus on hyvä aloittaa juuri Innovaatiosetelillä.
Innovaatioseteli on tarkoitettu startup- ja pk-yrityksille, jotka haluavat selvittää uuden tuote- tai palveluideansa kehitys- ja markkinakelpoisuutta, ja joilla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun. Innovaatiosetelin avulla yritys voi hankkia asiantuntijapalveluita, jotka tuovat yritykseen uutta, innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Vuonna 2023 uudistuneen Innovaatiosetelin arvo on 6 000 euroa ja 100 % ostettujen asiantuntijapalvelujen arvonlisäverottomasta määrästä.
- Innovaatiosetelin avulla voit laatia yrityksellesi uutta liiketoimintaa tukevan brändioikeus- ja suojausstrategian brändin arvon kasvattamiseksi ja haasteiden ennaltaehkäisemiseksi. Ennen rekisteröintejä on myös tärkeää selvittää, että suunniteltu tavaramerkki ei loukkaa muiden oikeuksia ja siihen on saatavissa yksinoikeus tärkeimmillä vientimarkkinoilla, Jani Kaulo antaa esimerkin startup- ja pk-yrityksen kansainvälistä kasvua tukevasta ja hyödyllisestä käyttökohteesta Innovaatiosetelille.
Voit saada setelin yhden kerran, edellyttäen että yrityksellesi ei ole myönnetty kuluvana tai edellisenä vuonna muuta Business Finlandin innovaatiorahoitusta. Saatu koronarahoitus tai energiatuki eivät estä Innovaatiosetelin saamista. Innovaatioseteli on y-tunnuskohtainen. Uusi perustettava yritys voi hakea seteliä, vaikka uuden yrityksen omistajalla olisikin toisaalla toinen yritys, jolle seteli on jo aiemmin myönnetty.
Hyviä IPR-kohteita: ennakkotutkimukset, suojausstrategia, ensihakemukset, lisensointiselvitykset, mallisopimuspohjat
Hyväksyttäviä IPR-kustannuksia kaikissa Business Finlandin innovaatiorahoituksissa ovat kansainväliseen suojaukseen ja immateriaalioikeuksien hankintaan liittyvät ennakkotutkimukset ja selvitykset, IPR-strategian laatiminen, lisensointiin liittyvät selvitykset sekä keskeisten IP-oikeuksien suojaaminen ensihakemuksilla. Hyväksyttäviä kuluja ovat myös esimerkiksi erilaisten mallisopimuspohjien luominen ja valmistautuminen tulevia lisensointi- tai muita yhteistyöneuvotteluja varten ulkomaisten kumppaneiden kanssa.
Kun Innovaatioseteli on käytetty, vientimarkkinoille tähtääville pk-yrityksille on tarjolla muitakin julkisia rahoituksia, joihin on mahdollista sisällyttää IPR-asiantuntijapalvelua aineettoman omaisuuden suojaamiseksi ja sen kaupallistamiseksi: Business Finlandin Market Explorer, Into ja Tempo -rahoitukset, EUIPO:n hallinnoima SME Fund -tuki tavaramerkki- ja mallihakemusten virastokuluihin sekä ELY-keskusten myöntämä kehittämisavustus.
Haluatko kasvattaa brändisi arvoa pitkäjänteisesti?
Kaulo & Partners auttaa suojauksen suunnittelussa ja brändien arvon kasvattamisessa. Suojausinvestoinnit tuottavat parhaiten, kun suojaus suunnitellaan strategisesti ja pitkällä tähtäimellä, ei vain yksittäisinä rekisteröinteinä.
Ota yhteyttä!
Maria Puronvarsi, maria.puronvarsi@kaulopartners.fi, 040 669 0527
Jani Kaulo, jani.kaulo@kaulopartners.fi, 040 637 5442